Szaftos burgonyakosár
- 30-35 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 2 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 4 db kisebb burgonya (kb. 400 g) lereszelve
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 0,5 pirospaprika apróra vágva
- 1 tojássárgája
- 1 tojás a kenéshez
- 100 g reszelt sajt (pl. ementáli)
- növényi olaj a sütéshez
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A burgonyát kézzel alaposan kinyomkodjuk. A vöröshagymát, a paprikát és a burgonyát egy serpenyőben rövid ideig sütjük és sóval, borssal fűszerezzük. A masszát egy szűrőn kissé lehűtjük, majd összekeverjük a tojássárgájával.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsibe kitekerjük és hosszában elfelezzük. A tésztát megkenjük tojással.
-
Lépés 4
A masszát hosszában elosztjuk a tésztadarabokon úgy, hogy a szélén 2 cm-t ráhagyunk.
-
Lépés 5
A tésztát hosszában feltekerjük és a széleit kissé összenyomjuk. A tésztavégeket úgy igazítjuk össze, hogy egy kerek, középen lyukas formát kapjunk. A kör alakú tésztadarabokat még egyszer megkenjük tojással és a tészták közepébe sajtot teszünk.
-
Lépés 6
A sütőben a középső sínen 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint füstölt lazacot is adhatunk a burgonyamasszához