Burgonyás rétes
Klasszikus leveles tésztával készült burgonyás rétes szalonnával ideális recept minden napra. Kiadós, ízletes és kész tésztánkkal garantált a siker.
- 35-40 perc
- 200°C
- 190°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 750 g burgonya főzve, hámozva, szeletekre vágva
- 150 g angolszalonna kockákra vágva
- 2 hagyma apróra vágva
- 1 csésze tejföl
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3 ek. növényi olaj
- só, bors, köménymag, majoránna, szerecsendió
- vágott petrezselyem
- 20 g zsemlemorzsa
- 1 tojás a kenéshez
- Köménymag a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szalonnát és a hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát és megpirítjuk. Fűszerezzük sóval és köménymaggal, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tejfölt összekeverjük a tojással, a fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a fűszerekkel. A tejfölös szószt keverjük össze a burgonyával.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük, zsemlemorzsával megszórjuk, majd a tészta közepén eloszlatjuk a tölteléket.
-
Lépés 5
A tészta egyik hosszú oldalát megkenjük a felvert tojással. A tészta két oldalát 2-2 cm hosszan hajtsuk vissza, hogy a szélek összetapadjanak. A tésztát feltekerjük, tojással megkenjük, majd 4 részre vágjuk és szezámmal megszórjuk.
-
Lépés 6
A burgonyás rétest a sütő középső sínén 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.