Burgonyás rétes szalonnával
- 35 – 40 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 750 g burgonya főzve, meghámozva és kockákra vágva
- 150 g szalonna felaprítva
- 2 hagyma aprítva
- 1 pohár tejföl
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 3 ek növényi olaj
- Só, bors, kömény, majoranna
- 1 csokor snidling felaprítva
- 20 g zsemlemorzsa
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szalonnát és a hagymát forró olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a burgonyát és pirítsuk át. Sóval és köménnyel fűszerezzük, és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tejfölt keverjük össze a tojással, fokhagymával, felaprított snidlinggel és a fűszerekkel, majd öntsük a burgonyához.
-
Lépés 4
A Tante Fanny friss leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt közvetlenül a sütőlapra, szórjuk meg zsemlemorzsával, és a közepére tegyük a tölteléket.
-
Lépés 5
A tésztaszéleket kenjük meg felvert tojással, majd hajtsuk a töltelékre úgy, hogy a két oldalról felhajtott tészta kb. 2 cm-es fedésben legyen.
-
Lépés 6
A rétest felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 35 - 40 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.
Szalonna helyett sonkát is használhatunk!