Burgonyás rétes szalonnával és tepertővel
- kb. 30 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 50 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 400 g burgonya főzve, kockára vágva
- 2 hagyma finomra vágva
- 100 g füstölt szalonna kockákra vágva
- 3 ek petrezselyem aprítva
- 200 g tepertő
- 4 gerezd fokhagyma összevágva
- 3 tojás
- 1 tk kömény
- 1 tk majoranna
- ¼ l tejföl
- Só, bors ízlés szerint
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és a füstölt szalonnát pirítsuk meg, a tepertőt, petrezselymet és fokhagymát keverjük össze a burgonyával. Köménnyel, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük. A tejfölt keverjük simára és egy negyed órát pihentessük. Ezután az egészet keverjük össze.
-
Lépés 3
A töltelék felét helyezzük az előkészített rétestészta alsó harmadára. A tészta széleit hajtsuk be, és egy konyharuha segítségével tekerjük fel.
-
Lépés 4
Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és az olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük.
Majonézes kukorica salátát kínáljunk mellé, így főfogásként is kiadós ebédet kapunk.