Burgonyás rétes szalonnával és tepertővel

Burgonyás rétes szalonnával és tepertővel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 50 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 400 g burgonya főzve, kockára vágva
  • 2 hagyma finomra vágva
  • 100 g füstölt szalonna kockákra vágva
  • 3 ek petrezselyem aprítva
  • 200 g tepertő
  • 4 gerezd fokhagyma összevágva
  • 3 tojás
  • 1 tk kömény
  • 1 tk majoranna
  • ¼ l tejföl
  • Só, bors ízlés szerint
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a füstölt szalonnát pirítsuk meg, a tepertőt, petrezselymet és fokhagymát keverjük össze a burgonyával. Köménnyel, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük. A tejfölt keverjük simára és egy negyed órát pihentessük. Ezután az egészet keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A töltelék felét helyezzük az előkészített rétestészta alsó harmadára. A tészta széleit hajtsuk be, és egy konyharuha segítségével tekerjük fel.

  4. Lépés 4

    Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és az olvasztott vajjal kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük.

Tipp

Majonézes kukorica salátát kínáljunk mellé, így főfogásként is kiadós ebédet kapunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!