Cake pop
Kóstoltad már a pálcikás tortanyalókákat? Nem csak látványos, de nagyon finom is, a gyerekek imádni fogják!
- kb. 30 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 60 perc
Hozzávalók 12 db tortanyalókához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 500 g túró
- 2 tojás
- 70 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 35 ml növényi olaj
- 30 g vaníliás pudingpor
- 1-1 ek. narancs- és citrom héja
- szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vaksütéshez
- 12 db fagylaltrúd (fapálca)
- 2 csésze fehér- és étcsokoládé tortabevonó
- dekoráció ízlés szerint (morzsa, gyümölcs, mandulaforgács, keksz, dekorcukor, stb.)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, a pudingport és a citrom héját simára keverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kivajazott rugós tortaformába (ø 24 cm) tesszük és villával többször megszurkáljuk. A tésztára rátesszük a sütőpapírt, majd megtöltjük hüvelyesekkel.
-
Lépés 4
A tésztát a sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt elősütjük. Ezután kivesszük belőle a hüvelyeseket, beleöntjük a túrós keveréket, majd még 45 percig sütjük.
-
Lépés 5
A sajttortát hagyjuk kihűlni, majd legalább 8 órára (egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.
-
Lépés 6
A tortát 12 szeletre vágjuk és mindegyik szeletbe egy fagylaltrudat szúrunk. Megolvasztjuk a csokoládé tortabevonókat, majd lapos tányérba tesszük őket.
-
Lépés 7
A tortaszeleteket belemártjuk a csokiba, majd rácsra tesszük, hogy lecsöpögjön a felesleg. Ha szükséges, mártsuk be újra a szeleteket a csokoládébevonóba. Ízlés szerint díszítsük a szeleteket.
A díszítésnél csak a kreativitásod szabhat határt! Minden megengedett, ami ízlik!