Calzone darált hússal
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kerek pizzatészta 280 g
- 130 g répa megpucolva, karikákra vágva
- 1 fej hagyma megtisztítva, apró kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma préselve
- 300 g pulyka darált hús
- 3 dl paradicsomszósz
- 250 g mozzarella reszelve
- 1 tk. chili pehely
- 1 dl napraforgó olaj
- só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Forró olajon pár perc alatt kissé megpároljuk a répát, majd félretesszük.
-
Lépés 3
Ugyanabban a serpenyőben forró olajon megfuttatjuk a hagymát és amikor üvegesre párolódott hozzáadjuk a fokhagymát. 1 perc múlva hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük. Közben sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 4
A paradicsomszószt, a chili pelyheket, a répát és a sajtot hozzákeverjük a húshoz.
-
Lépés 5
A tésztát a sütőpapírra együtt kitekerjük. A húsos tölteléket a tészta egyik felén eloszlatjuk. A tészta másik felét a töltelékre hajtjuk és a széleket visszahajtjuk, így erősítjük meg, hogy ne folyjon ki a töltelék. Kb. 2 cm-ként megnyomkodjuk, hogy szép, hullámos legyen.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Aprítsunk friss petrezselymet és tálalás előtt szórjuk meg vele a calzone tetejét.