Camembert-batyu
A camembert-batyuk sült húsos éltelek mellé is tökéletes.
- kb. 20 perc
- 180°C
- 170°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 batyuhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 2 tojás
- 2 camembert sajt negyedelve
- áfonyalekvár
A szőlő raguhoz:
- 125 ml szőlőlé
- 100 g mag nélküli szőlő
- 1 tk. kukoricakeményítő
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 16 db kb. 5 cm átmérőjű karikákat szaggatunk ki belőle, majd megkenjük tojássárgájával.
-
Lépés 3
8 db tésztakör közepére egy teáskanál áfonyalekvárt és egy negyed camembert sajtot teszünk.
-
Lépés 4
A maradék karikákat a camembertre tesszük és a széleket jól összenyomkodjuk, majd megkenjük tojássárgájával.
-
Lépés 5
A batyukat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
A raguhoz: A szőlőlevelet felforraljuk, majd a lángot visszavesszük. Hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és a mag nélküli szőlőt, majd néhány perc kevergetés mellett hagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön.