Camembert galette almával
A camembert felhasználási lehetősége jóval túlmutat a szendvicskészítésen. Az alma pedig a sajttálak tökéletes társa. Ennek bizonyítására álljon itt egy remek kis recept:
- kb. 50 perc
- 180 °C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 150 g Camembert
- 250 g ricotta
- kakukkfű friss vagy szárított
- 2 tojás
- 2 tk. mustár
- 1 piros alma vékony szeletekre vágva
- zsázsa
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A camembert felét vékony szeletekre vágjuk és félretesszük. A másik felét kockákra vágjuk és ricottával, kakukkfű levelekkel, tojással és a mustárral jól elkeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük egy tepsibe és a ricottás krémmel megkenjük úgy, hogy a szélektől kb. 5 cm szabadon maradjon.
-
Lépés 4
Az alma és camembert szeleteket a ricottás krémre rendezzük és a szabadon hagyott tészta széleket visszahajtjuk a töltelékre. A széleket tojással megkenjük.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 50 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 6
Tálalás előtt szórjuk meg zsázsával.
Csepegtethetünk rá vöröáfonya lekvárt is, ami szinté nagyon illik a camembert-hez.
A zsázsa helyett használhatunk más friss fűszernövényt is.