Camemberttel töltött pizzagolyók
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 pizzagolyóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 200 g camembert sajt 12 részre vágva
- 100 g krémsajt
- 2 ek. körtechutney
- 1/2 kápia paprika apró kockára vágva
- kevés őrölt paprika
- őrölt só és bors
- kevés olívaolaj a kenéshez
- friss kakukkfű
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Keverjük össze a krémsajt felét a körtechutneyval és ízesítsük sóval és borssal. A krémsajt másik felét keverjük össze a paprika kockákkal és ízesítsük sóval és őrölt paprikával.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 3 csíkot, hosszúságában 2 csíkot vágunk úgy, hogy 12 egyforma négyszöget kapjunk.
-
Lépés 4
Rakjunk mindegyik töltelékből 6-6 négyzetre egy keveset, majd tegyünk mindegyikre 1-1 darab camemberttet.
-
Lépés 5
A négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formálunk. Ügyeljünk arra, hogy a sajt ne folyhasson ki sehol.
-
Lépés 6
Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé a golyókat, hatással lefelé. A körtechutneys pizzagolyókat kakukkfűvel, a kápia paprikás golyókat pedig őrölt paprikával szórjuk meg.
-
Lépés 7
A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A pizzagolyók mellé szolgáljunk fel egy egész camembert sajtot szeletelve (szobahőmérsékleten tartva előtte pár percig).