Cappuccino-s túrótorta
Nem csak a kávé szerelmesei fogják szeretni ezt a cappuccino-s túrótortát. A cappuccino-s túrótorta néhány egyszerű lépésben elkészíthető friss, omlós quiche tésztánkból, és tökéletesen illik a délutáni kávé mellé.
- kb. 50 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 cappuccino-s túrótortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 500 g 20%-os túró
- 125 g créme fraîche (krémsajt)
- 3 tojás (M-es méret)
- 180 g cukor
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 2 ek. instant kávépor
- néhány étcsokis kávészem díszítésnek
- kevés vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kivajazott tortaformába (ø 26 cm) tesszük, a lelógó széleket pedig visszahajtjuk.
-
Lépés 3
Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.
-
Lépés 4
A túrót, a krémsajtot, a tojásokat, a cukrot és a pudingport habverővel összekeverjük. A keverék 3/4-ét az elősütött tésztára öntjük.
-
Lépés 5
Az instant kávéport a maradék keverékhez keverjük, majd foltokban eloszlatjuk a tésztán. Villával rásegíthetünk a márványos díszítésre.
-
Lépés 6
A túrótortát az előmelegített sütőben további 25 percig sütjük, amíg a keverék megszilárdul. Ezután hagyjuk kihűlni és étcsokis kávészemekkel díszítjük.
A még látványosabb márványmintázat érdekében egy kis kakaóport keverhetünk a kávékeverékbe.