Cappuccinos-túrós torta
- kb. 40 perc
- 180° C
- 160° C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók egy 24 cm Ø tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 3 db tojás (M-es méret)
- 100 g porcukor
- 220 g sovány túró
- 220 g mascapone
- 125 g tejföl (magas zsírtartalmú)
- 30 g liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kávé hidegen
- 2 ek kávészemek aprítva
- Kevés vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tortaformát kivajazzuk és a tésztát a formába helyezzük.
-
Lépés 3
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét 50 g cukorral lassan elkeverve verjük habbá, amíg a tojáshab csillogni nem kezd.
-
Lépés 4
A tojássárgáját a mascaponéval,a túróval, a tejföllel, a maradék cukorral és liszttel simára keverjük. Utána a tojáshabot lassan beledolgozzuk.
-
Lépés 5
A massza felét egy másik tálba helyezzük és a vaniliás cukorral, a lehűtött kávéval és 1 ek aprított kávészemmel összekeverjük.
-
Lépés 6
A világos és sötét masszát a tésztára helyezzük, majd villával márványmintát húzunk a masszába.
-
Lépés 7
Az előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. A kihűlt tortát az összevágott kávészemekkel megszórjuk.
Kínálhatunk hozzá szeletenként 1 gombóc vanília fagylaltot mentalevéllel.