Céklás Quiche
0 Bewertungen
- kb. 40-45 perc
- 190 °C
- 170°C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 db 12 cm átmérőjű formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 75 g mandula durvára vágva
- 500 g cékla megfőzve, meghámozva, szeletekre vágva
- 1/2 szál póréhagyma felkarikázva
- 100 ml tej
- 3 tojás
- 100 ml krémsajt
- 100 g juhsajt morzsolva
- Só és bors
- szerecsendió
- kömény
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejet, tojást és krémsajtot keverjük össze, sóval, borssal, szerecsendióval és köménnyel fűszerezzük.
-
Lépés 3
2 sütőformát vajazzunk ki, és béleljünk ki a quiche tésztával.
-
Lépés 4
A mandula, póréhagyma, és a juhsajt egy részét halmozzuk a tésztára, tegyük rá a céklaszeleteket, majd öntsük rá a tejes öntetet.
-
Lépés 5
A maradék juhsajtot, mandulát és póréhagymát tegyük a torták tetejére.
-
Lépés 6
Először kb. 10 percig süssük a sütő alján, majd középső sínen kb. 20 - 25 perc alatt süssük készre.
Tipp
Használhatunk üveges céklát, amelyet már nem szükséges megfőzni, így gyorsabban elkészíthetjük ételünket.