Céklás quiche
0 Bewertungen
- kb. 45 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 1 quiche formához (Ø kb. 28 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 400 g főtt cékla meghámozva, vékony szeletekre vágva
- 3 tojás
- 250 g créme fraîche (krémsajt)
- 2 ek reszelt torma
- 100 g juhtúró morzsolva
- őrölt só és bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.
-
Lépés 3
A tojást a krémsajttal összekeverjük, sóval, borssal és a tormával ízesítjük. A quiche tésztára öntjük, majd a tetejére helyezzük a szeletelt céklákat és megszórjuk a juhtúróval.
-
Lépés 4
A quiche-t az előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A tetejére reszelhetünk még friss tormát és friss színes salátával tálaljuk.