Charcuterie-koszorú
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 Charcuterie-koszorúhoz/6-8 adag:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 100 g krémsajt
- 100 g pesto (piros és/vagy zöld)
- különböző sajtok és felvágottak, pl. mozzarella golyó, cheddar kocka, parmezán sajt, lágy sajt, krémsajt golyók, prosciutto szeletek, szalámi szeletek, chorrizo kolbász
- különböző zöldségek és gyümölcsök, pl. koktélparadicsom, csemegeuborka, gyöngyhagyma, olajbogyó, szárított paradicsom, szőlő, füge
- különböző szószok, pl. méz, mustár, áfonyalekvár
- néhány ág rozmaring
- kb. 20 hurkapálcika
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A nyársakat hideg vízbe áztatjuk, hogy ne égjenek meg sütés közben.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A pestót és a krémsajtot összekeverjük (ha két ízvilágot készítünk, a krémsajt felét a zöld pestóval, a másik felét a piros pestóval összekeverjük). A pestót a tésztára kenjük, és rétesszerűen feltekerjük. 2 cm-enként hurkapálcikát szúrunk a tésztába, és szeletekre vágjuk.
-
Lépés 3
A nyársakat a sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 4
A pestós csigás nyársra felvágottakat, sajtokat, zöldségeket és gyümölcsöket húzunk.
-
Lépés 5
A nyársakat koszorú formában egy tálon elhelyezzük és a nyársak közé egy-egy ág rozmaringot teszünk. Mártogatós szószokkal tálaljuk.
A fantáziádnak és kreativitásodnak nincs határa! A koszorút csillag alakú keksszel, dióval vagy csinos masnival is díszítheted.