Charcuterie-koszorú

Charcuterie-koszorú

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 Charcuterie-koszorúhoz/6-8 adag:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 100 g krémsajt
  • 100 g pesto (piros és/vagy zöld)
  • különböző sajtok és felvágottak, pl. mozzarella golyó, cheddar kocka, parmezán sajt, lágy sajt, krémsajt golyók, prosciutto szeletek, szalámi szeletek, chorrizo kolbász
  • különböző zöldségek és gyümölcsök, pl. koktélparadicsom, csemegeuborka, gyöngyhagyma, olajbogyó, szárított paradicsom, szőlő, füge
  • különböző szószok, pl. méz, mustár, áfonyalekvár
  • néhány ág rozmaring
  • kb. 20 hurkapálcika

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A nyársakat hideg vízbe áztatjuk, hogy ne égjenek meg sütés közben.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A pestót és a krémsajtot összekeverjük (ha két ízvilágot készítünk, a krémsajt felét a zöld pestóval, a másik felét a piros pestóval összekeverjük). A pestót a tésztára kenjük, és rétesszerűen feltekerjük. 2 cm-enként hurkapálcikát szúrunk a tésztába, és szeletekre vágjuk.

  3. Lépés 3

    A nyársakat a sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  4. Lépés 4

    A pestós csigás nyársra felvágottakat, sajtokat, zöldségeket és gyümölcsöket húzunk.

  5. Lépés 5

    A nyársakat koszorú formában egy tálon elhelyezzük és a nyársak közé egy-egy ág rozmaringot teszünk. Mártogatós szószokkal tálaljuk.

Tipp

A fantáziádnak és kreativitásodnak nincs határa! A koszorút csillag alakú keksszel, dióval vagy csinos masnival is díszítheted.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!