Cheddar sajtos falatok
- 15 - 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 10 darabhoz (kb. 6 cm átmérőjűek):
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 70 g cheddar sajt apró kockákra vágva
- 1/2 újhagyma karikákra vágva
- 1 ek. mustár
- 1 tojás
- 1 ek. liszt
- 1 tk. pirosparika
- Só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó- / felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A cheddar kockákat, a hagymakarikákat, a mustárt, a tojást és a lisztet jól összeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 20 korongot (kb. 6 cm átmérőjűeket) szaggatunk belőle.
-
Lépés 4
Minden másodikra két teáskanálnyi tölteléket teszünk majd befedjük őket az üres tésztalapokkal. A töltött korongok széleit jól megnyomkodjuk. majd megszórjuk egy kis reszelt cheddar sajttal és némi piros parikával.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 15-20 perc alatt készre sütjük.
Okos ötlet: Tejföl és friss fűszernövény (pl. rozmaring, petrezselyem, bazsalikom) keverékéből mártogatóst készíthetünk hozzá.