Chilis rákok rétestésztában
- kb. 5-8 perc
- Forró olajban
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny nyújtott teljes kiőrlésű rétes 200 g
- 1 kg Black Tiger rákfarok
- 4 ek édes chili szósz
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás
- 1 l étolaj
- 3 ek majonéz
- 1 ek joghurt
- Fél csokor metélőhagyma
- Fél csokor zöldpetrezselyem aprítva
- 1 tk . magos mustár
- 2 ág Friss mentalevél
- Fél zöldcitrom leve
- Só, bors ízlés szerint
- A recept elkészítését videón is megtekintheti!
A szószhoz:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A kiolvasztott rákot mossuk meg hideg vízben, majd csepegtessük le.
-
Lépés 3
A rákokat tegyük egy tálba, daráljunk rá borsot, csurgassunk rá a chiliszószt és keverjük össze.
-
Lépés 4
A friss rétestésztát hajtsuk szét, majd félbehajtva vágjuk kb. 5 centis csíkokra. A tésztacsíkokat kenjük meg felvert tojással. A rákfarkat göngyöljük a tésztába.
-
Lépés 5
A becsomagolt rákokat forró olajban, közepes lángon süssük szép pirosra. Konyhai itatósra szedjük ki, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
-
Lépés 6
A szószhoz a zöldfűszereket vágjuk apróra, tegyük tálba, majd kanalazzuk hozzá a majonézt, joghurtot és mustárt. Ízesítse sóval, citromlével, darált borssal, és jó alaposan keverjük össze.
-
Lépés 7
A rákokat tálaljuk üvegkelyhekbe, vagy tálkákba és a szósszal kínáljuk. Remek előétel, vagy vendégváró csemege.
Félbevágott kókuszdióban is tálalhatjuk.