Chorizos sütőtökös quiche
0 Bewertungen
Az omlós tészta, és a szezonális alapanyagok találkozása?! Ez bizony a franciák mennyei egytálétele a quiche. Igazi komfortkaja, amit Nektek is muszáj kipróbálni.
- 35-40 perc
- 190°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók egy piteformához (ø 26 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 350 g sült sütőtök
- 5 szál újhagyma
- 100 g chorizo kolbász szeletelve
- 250 g sajt
- 5 db tojás
- 400 ml tejszín
- 1 kk só
- 1 csipet bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt légkeveréses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül egy piteformába (ø 26 cm) kitekerjük és 190°C-on kb. 6-8 percig sütjük.
-
Lépés 3
Beletesszük a sütőtököt, a kolbász, és az újhagyma felét.
-
Lépés 4
A tojásokat felverjük sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a tejszínt.
-
Lépés 5
Beleöntjük a félig töltött formába és a hozzávalók másik felét is beletesszük, a legtetejére a sajt kerüljön.
-
Lépés 6
A quiche-t a sütőben 30-35 percig sütjük, amikor kihűlt, felvágjuk.