Citromtorta habcsók sapkával
- kb. 55 + 3 perc
- 150° C, 200° C
- 130° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 tortaformához (24 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 6 tojás
- 260 g porcukor szitálva
- 125 g créme fraîche
- 3 citrom facsart leve
- 5 - 6 ek. kristálycukor
- 1 ek. vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 150 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk és a tésztát a kivajazott formában fektetjük (bevont forma esetébe ezt kihagyjuk). A lelógó tésztát a széleknél visszahajtjuk.
-
Lépés 3
A 4 tojássárgáját különválasztjuk a fehérjétől. A Crème fraîche-t és a citromlevet simára keverjük. A 4 sárgájához hozzáadjuk a 2 tojást és a porcukrot. Jól összekeverjük és a tésztára kenjük.
-
Lépés 4
Sütőben, a legalsó sínen kb. 55 perc alatt megsütjük, ezután a hűtőben legalább 4 órán át állni hagyjuk.
-
Lépés 5
A 4 tojásfehérjét és a kristálycukrot habosra verjük, majd eloszlatjuk a tortán. Egy kanállal a tojásfehérjét megformázzuk.
-
Lépés 6
A sütő grill funkcióján, 200 fokon kb. 3 perc alatt a legfelső sínen megsütjük.
Okos ötlet: A citrom helyett más citrusfélét is használhatunk például narancsot. Különösen szép lesz az eredmény, ha a habcsókokat gyümölcsökkel, vagy mentalevéllel díszítjük.