Citromtortácskák
- 20 + 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 tortácskához (10 cm Ø):
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 125 g túró (10%-os zsírtartalmú)
- 250 g tejföl
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 75 g porcukor
- 30 g vaníliáscukor
- 1 db citrom leve
- 500 g lencse a vakon sütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk fel kb. 12 x 12,5 cm-es 6 darabra. Sütőpapír nélkül helyezzük 6 db 10 cm-es kikent formába. A kilógó széleket vágjuk le vagy hajtsuk vissza.
-
Lépés 3
Vágjunk a sütőpapírból a formák méretére 6 db-ot, és helyezzük a tésztákra. Erre helyezzük rá a lencsét a vakon sütéshez és előmelegített sütőben kb 15 percig süssük elő. Ezután távolítsuk el a sütőpapírral együtt a lencséket, és folytassuk a sütést még 5 percig.
-
Lépés 4
Keverjük össze a túrót, tejfölt és citromlevet, amíg sima nem lesz. Majd adjuk hozzá a jól átszitált porcukrot és vaníliáscukrot. Ezután keverjük hozzá a tojás és a tojássárgákat.
-
Lépés 5
Töltsük a tortaformácskákba a krémet, és előmelegített sütőben a középső sínen 190 ° C-on kb 20 percen keresztül süssük készre.
Ha nincsenek kis tortaformácskáink, süthetjük egy nagyban is, azonban akkor a sütési idő változhat.