Citrusos-vaníliás tortácskák
- 10-12 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc + 2 óra hűtés
Hozzávalók 8 tortácskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- 500 g szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vaksütéshez
- 1 vaníliarúd félbevágva, kikaparva
- 60 g cukor
- 10 g pudingpor
- 2 lap zselatin
- 250 ml habtejszín
- 1 szeletelt narancs
- 1 szeletelt grapefruit
- 25 g fehércsokis tortabevonó reszelve
- 25 g étcsokoládé (tortabevonó) reszelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk ki belőle, majd a kb. ø 10 cm muffin formákat kibéleljük a tésztákkal. A tésztákat villával többször megszurkáljuk. A hüvelyeseket a sütőpapírral lefedett tésztákra szórjuk és kb. 10-12 perc alatt a legalsó sínen vakon sütjük. Kivesszük a sütőből, a hüvelyeseket eltávolítjuk és a tésztát hűlni hagyjuk.
-
Lépés 3
100 ml tejet a vaníliarúd belsejével és a cukorral összekeverjük, majd felforraljuk. A pudingport a maradék hideg tejjel simára keverjük, majd a forró tejhez keverjük és egy kis ideig főzzük.
-
Lépés 4
A zselatint pár percig hideg vízben áztatjuk, jól kinyomkodjuk és a pudingos krémbe keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a felvert habtejszínt a pudinghoz keverjük.
-
Lépés 5
A pudingot a tésztákra öntjük és a hűtőbe tesszük körülbelül 2 órára. Citrusfélékkel és reszelt csokidarabokkal díszítjük.
Mielőtt a pudingot a tésztákra öntenénk, kenjük meg egy kis olvasztott vajjal, így marad sokáig puha a tészta.