Corn-dogs
Próbáltál már otthon Corn-Dog-ot csinálni? Tante Fanny friss pizzatésztájával mi sem egyszerűbb! Készíts pillanatok alatt party-falatkákat Amerika egyik kedvencéből, Tante Fanny módra.
- 15 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 9 db corn-dog-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 3 db frankfurti virsli
- 9 szelet bacon
- 3 tojás
- 100 ml napraforgóolaj
- 2 ek szarvasgomba olaj
- 9 nyárs
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd 9 téglalapra vágjuk.
-
Lépés 3
A virsliket elharmadoljuk, baconbe csomagoljuk és nyársra tűzzük. Minden virsli körbetekerünk tésztával.
-
Lépés 4
Felverünk egy tojást és megkenjük a tésztákat.
-
Lépés 5
A corn-dogokat a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
A házi majonézhez két tojássárgáját felverünk a növényi olaj harmadával, majd fokozatosan hozzáöntjük a maradék olajat és a szarvasgomba olajat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 7
Tálaljuk a corn-dog-okat a házi készítésű majonézzel.
A házi készítésű majonéz helyett használhatunk bolti majonézt is, így időt takaríthatunk meg.