dubai-csokoládé

Croissant à la Dubai-csokoládé

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ebben a receptben két finom trendet ötvözünk – a puha croissant-t és a finom Dubai-csokoládét! Az ízletes vajas élesztős leveles tésztát egyszerűen megtöltjük pisztáciakrémmel és pörkölt kadayif-fel, egy kis csokoládémázzal díszítjük és megszórjuk pisztáciával.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 6 Croissant à la Dubai-csokoládéhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és széltében 3 részre vágjuk. Minden tésztacsíkot átlósan keresztbe vágunk, hogy 6 háromszöget kapjunk.

  3. Lépés 3

    A pisztáciakrémet összekeverjük a pirított cérnametélttel, majd minden tésztacsíkra 1-2 teáskanálnyi krémet teszünk. Feltekerjük a kifliket croissant-okba, majd lekenjük a felvert a tojással.

  4. Lépés 4

    A croissant-okat előmelegített sütő alsó sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A csokoládét felolvasztjuk, majd a croissant két végét belemártjuk, és a tetejét megszórjuk pisztáciával.

Tipp

Kadayif-et vásárolhatunk török boltokban, vagy az interneten, de helyettesíthetjük cérnametélttel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!