Croissant à la Dubai-csokoládé
Ebben a receptben két finom trendet ötvözünk – a puha croissant-t és a finom Dubai-csokoládét! Az ízletes vajas élesztős leveles tésztát egyszerűen megtöltjük pisztáciakrémmel és pörkölt kadayif-fel, egy kis csokoládémázzal díszítjük és megszórjuk pisztáciával.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 Croissant à la Dubai-csokoládéhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 100 g pisztáciakrém
- 30 g pörkölt kadayif (cérnametélt)
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 1/2 csésze olvasztott csokoládé a díszítéshez
- 2 ek. apróra vágott pisztácia
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és széltében 3 részre vágjuk. Minden tésztacsíkot átlósan keresztbe vágunk, hogy 6 háromszöget kapjunk.
-
Lépés 3
A pisztáciakrémet összekeverjük a pirított cérnametélttel, majd minden tésztacsíkra 1-2 teáskanálnyi krémet teszünk. Feltekerjük a kifliket croissant-okba, majd lekenjük a felvert a tojással.
-
Lépés 4
A croissant-okat előmelegített sütő alsó sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A csokoládét felolvasztjuk, majd a croissant két végét belemártjuk, és a tetejét megszórjuk pisztáciával.
Kadayif-et vásárolhatunk török boltokban, vagy az interneten, de helyettesíthetjük cérnametélttel.