Crostini variációk
Crostini variációink tökéletes falatkák a karácsonyi ünnepekre! Mutatunk 3 különböző variációt is, így biztosan a család és a vendégek mindegyik tagja talál az ízlésének megfelelőt.
- kb. 10-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 45 perc
Hozzávalók kb. 24 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta XXL 550 g
- olívaolaj
- só, bors és cayanne-bors a fűszerezéshez
Vegetáriánus
- 70 g kecske krémsajt
- 1 körte kockákra vágva
- 4 dió fél félbe vágva
- 2 ek. méz
- 1/2 csokor friss kakukkfű
Vegán
- 70 g kenhető vegán krém (pl. hummusz)
- 6 fej gomba félbevágva
- 1 ek. áfonyabefőtt
- 2 ek. csíra vagy zsázsa
Húsos
- 4 tk. zöld pesto (medvehagymás vagy bazsalikomos)
- 4 mini mozzarellagolyó félbe vágva
- 2 olajban eltett szárított paradicsom lecsepegtetve, apróra vágva
- 4 szelet prosciutto (sonka)
- 4 szál friss rukkola
- 1 ek. csíra ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pizzatésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük a sütőlapra. Csillag alakú pogácsaszaggatóval (ø kb. 5,5 cm) annyi csillagot szaggatunk ki, amennyi szorosan elfér.
-
Lépés 3
A tésztacsillagokat az előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
-
Lépés 4
A gombát egy kevés olívaolajon megpirítjuk.
-
Lépés 5
A csillagok egyharmadát megkenjük 1 teáskanál kecske krémsajttal, és ízlés szerint sóval és cayanne-borssal ízesítjük. A tetejére kockákra vágott körtét és diót teszünk és megszórjuk kakukkfűvel, majd meglocsoljuk mézzel.
-
Lépés 6
A csillagok egyharmadát megkenjük a vegán krémmel, majd gombát teszünk rá és sóval, borssal ízesítjük. Áfonyával és csírával díszítjük.
-
Lépés 7
A csillagok maradék egyharmadát megkenjük a pestoval, prosciutto sonkát, aszalt paradicsomot és mozzarellát teszünk rá, majd sóval és borssal ízesítjük. Rukkolával díszítjük.
Ha csak egyféle crostini csillagot készítünk, a választott összetevők mennyiségét meg kell szorozni hárommal.