Családi pizza
Egy pizza az egész családnak! 4 különböző feltéttel biztos sikert aratsz a családi vacsoránál, hisz mindenki megtalálja a kedvének való ízeket.
- 15-20 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta XXL 550 g
- 100 g créme fraîche (krémsajt)
Az elzászi negyedhez:
- 60 g szalonna csíkokra vágva
- 1/4 vöröshagyma
A paradicsomos negyedhez:
- 8 színes koktélparadicsom szeletelve
- friss bazsalikom a díszítéshez
A zöldséges negyedhez:
- 3 színes paprika karikákra vágva
- 1/4 cukkini félbe vágva, felszeletelve
A lazacos negyedhez:
- 1 kis lazacfilé vékonyan szeletelve
- 60 g spenótlevél kiolvasztva, lecsöpögtetve
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és a krémsajttal megkenjük. A széleknél 1-1 cm-t körbe szabadon hagyunk.
-
Lépés 3
Az elzászi negyedet a csíkokra vágott szalonnával és a hagymaszeletekkel díszítjük. A paradicsomos negyedet befedjük a paradicsomszeletekkel. A zöldséges negyedre paprikát és cukkini szeleteket teszünk. A lazacos negyeden a spenótot eloszlatjuk, majd a tetejére lazacdarabokat teszünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 4
A pizzát a sütőben az alsó sínen 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés után a paradicsomos negyedet friss bazsalikommal díszítjük.
Kérdezd meg a többieket, ki milyen pizzát szeret, és így ízlés szerint variálhatod a feltéteket.