Császárszelet linzertésztából
- kb. 6 + 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- kb. 100 g baracklekvár
A habhoz:
- 1/8 l tejszín
- 100 g méz
- 100 g vaj
- 300 g cukor
- 300 g mandula szeletelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt közvetlenül a sütőlapra, a széleiket kicsit hajtsuk fel, és a tésztát villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 3
A linzertésztát kb. 6 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A habhoz a tejszínt mézzel, vajjal és a cukorral állandó keverés mellet főzzük fel, majd keverjük hozzá a szeletelt mandulát és még egyszer főzzük fel.
-
Lépés 5
A megsült linzertésztát felmelegített lekvárral kenjük meg, majd vigyük fel rá a még forró habot, és süssük további 15 percig.
-
Lépés 6
A süteményt még melegen vágjuk fel és hagyjuk megszáradni.
A sütemény sült habos tetejét a lekvárral még megcsíkozhatjuk, hogy mutatósabb legyen!