Cseresznyés hajó
- kb. 15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 hajóhoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 1 ek túró
- 1 dl tej
- 2 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliáscukor
- 1 tojás a kenéshez
- friss cseresznye
A vaníliakrémhez:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A 3 evőkanál tejet keverjünk össze a pudingporral, a maradék tejet főzzük fel a cukorral. Keverjük hozzá a pudingot, forraljuk össze és vegyük le a tűzről.
-
Lépés 3
A kész vaníliakrémet és a túrót keverjük össze.
-
Lépés 4
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjuk 6 db négyszögre, minden tészta közepére tegyünk egy kanállal a vaníliás-túrós masszából, a tésztaszéleket pedig egy kicsit hajtsuk fel.
-
Lépés 5
A tésztát felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
-
Lépés 6
Miután kihűlt, friss cseresznyével és porcukorral hintve tálaljuk.
A cseresznyés hajó egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Szezon szerint más-más gyümölccsel tálalva mindig új ízélményt ad.