Cseresznyés pudingos táskák
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 cseresznyés pudingos táska:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g friss cseresznye elfelezve, kimagozva
- 1/2 cs. vanília pudingpor
- 50 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 40 ml cseresznye- vagy almalé
- 1 tojás a kenéshez
- 2 ek. mandula a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pudingport a cukorral, vaníliás cukorral és gyümölcslével simára keverejük és felfőzzük. A cseresznyét belekverjük és időnként megkavarva hűlni hagyjuk.
-
Lépés 3
A tésztá a hosszabbik oldal mentén elfelezzük, széltében pedig két részre vágjuk, így 6 egyforma szeletet kapunk. Minden tésztaszelet felső részét egy késsel vagy tésztarácsozóval bevagdossuk.
-
Lépés 4
A szeletek alsó részéra 2 ek. tölteléket teszünk. A berácsozott oldalt tojással megkenjük és a töltelékre hajtjuk. A széleket óvatosan nyomkodva összeillesztjük. A tészta tetejét tojással megkenjük és megszórjuk a mandulával.
-
Lépés 5
A cseresznyés pudingos táskát a sütő középső sínén 15-20 perc alatt megsütjük.
Eza sütemény különösen finom, ha vanília szósszal, vagy vanília fagylalttal tálaljuk. Friss cseresznye helyett, befőttet is ahsználhatunk lecsepegtetve.