Cseresznyés rétes
0 Bewertungen
- kb 25 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 800 g cseresznye magozva
- 100 g vaj vagy margarin
- 50 g dió őrölve
- 50 g zsemlemorzsa
- 3 ek cukor
- Kevés fahéj őrölve
- vaj vagy margarin a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zsemlemorzsát, diót vajon pirítsuk meg és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan keverjük hozzá a cseresznyét.
-
Lépés 3
Az alsó tésztaharmadra helyezzük a töltelék felét és szórjuk meg cukorral, fahéjjal.
-
Lépés 4
Egy nedves konyharuhára terítsünk egy szárazat, és a rétestésztát tegyük rá. A tésztaszéleket hajtsuk be, a cseresznyésrétest tekerjük fel, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt őzgerinc formába.
-
Lépés 5
Sütés előtt kenjük meg olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz.
Tipp
Ha nem nyáron készítjük el a rétest, friss cseresznye helyett használhatunk befőttet is, de ellenőrizzük, hogy magozott -e.