Mandulás
Cseresznyés sütemény
vanília fagylalttal
0 Bewertungen
- kb. 25 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 1,3 kg cseresznye tisztítva, kimagozva
- 4 ek cseresznyelekvár
- 50 g túró
- 100 g tejföl
- 2 tk kukoricakeményítő
- 30 g cukor
- 130 g mandula szeletelve
- vaníliafagylalt a tálaláshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. Cseresznyelekvárral megkenjük és többször egy villával megszurkáljuk.
-
Lépés 3
A túrót a tejföllel, kukoricakeményítővel és cukorral elkeverjük és eloszlatjuk a tésztán.
-
Lépés 4
Cseresznyével és a mandula szeletekkel megszórjuk.
-
Lépés 5
Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 6
A kihűlt cseresznyés süteményt szeletekre vágjuk és vaníliafagylalttal szervírozzuk.
Tipp
Elkészíthetjük a cseresznye helyett a meggyes változatot is, ebben az esetben magozott meggyet és meggylekvárt használjunk