Cseresznyés tarisznya
- 15 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 tarisznyához:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 350 g cseresznye
- 60 g olvasztott vaj vagy margarin
- 2 tojássárgája
- Keserűmandula aroma
- 50 g marcipánmassza kis kockákra vágva
- 30 g háztartási keksz darálva
- 50 g mandula darálva
- 1 tojásfehérje a kenéshez
- Kevés porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az olvasztott vajat vagy margarint hagyjuk kihűlni, majd tojássárgájával és az aromával keverjük össze.
-
Lépés 3
A darált kekszet keverjük össze a mandulával.
-
Lépés 4
A tésztalapokat vágjuk egyforma nagyságú négyzetekre, kenjük meg tojásfehérjével és két-két négyzetet fektessünk egymásra. A vajas-tojásos masszával kenjük meg, erre szórjuk a mandulás morzsát, a közepére pedig tegyünk 2-3 szem cseresznyét és marcipánkockát.
-
Lépés 5
A tésztaszéleket húzzuk fel a töltelék fölé, úgy hogy kis tarisznyákat kapjunk. A tetejét jól nyomkodjuk össze. A kis tarisznyákat fektessük sütőpapírra bélelt tepsibe és olvasztott vajjal vagy margarinnal kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
A tarisznyák tetejére önthetünk csokiszószt vagy fehérmázat is.