Cseresznyés torta
0 Bewertungen
- kb. 12 - 13 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 1,5 kg cseresznye magozva
- 3 ek narancslé
- 150 g nyers marcipán kicsire vagdosva
- 3 ek rum
- 3 ek mandulalevélke
- 70 g baracklekvár passzírozva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A marcipánt a rummal és a narancslével keverjük krémes pasztává.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.
-
Lépés 4
A tésztát a marcipános masszával kenjük meg. Szórjuk meg a mandulalevélkékkel és a cseresznyével, és előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 12 - 13 percig süssük.
-
Lépés 5
A baracklekvárt melegítsük fel, ezzel kenjük meg a még meleg tortát.
Tipp
A cseresznyetortát vaníliafagylalttal és mentalevelekkel díszítve még melegen tálaljuk!