Cseresznyés – túrós rétes
- kb. 30 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 250 g túró
- 20 g vaj
- 80 g porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 tk vaníliáscukor
- 1 csipet só
- vaj a kenéshez
- 1 citrom héja és leve
- 250 g cseresznye magozva
- 30 g víz
- 20 g zsemlemorzsa
- 20 g kristálycukor
- 1 tk kukoricakeményítő
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vizet kristálycukorral, zsemlemorzsával és citromlével keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kukoricakeményítőt is, keverjük el és kb. 10 percig hagyjuk állni.
-
Lépés 3
A túrót, porcukrot, tojássárgáját, vaníliáscukrot, a citrom reszelt héját és sót keverjük össze. Végül óvatosan adjunk hozzá olvasztott vajat.
-
Lépés 4
Egy nedves konyharuhára terítsünk egy szárazat.
-
Lépés 5
A tésztának az alsó harmadára a zsemlemorzsás töltelék felét habzsák segítségével nyomjuk ki, majd a csík két oldalára helyezzük a túrótöltelék felét. A széleken 2 cm-t hagyjunk szabadon. A cseresznye felét szórjuk a töltelékre, gyengéden nyomkodjuk is bele.
-
Lépés 6
A tésztaszéleket hajtsuk be, a cseresznyés rétest tekerjük fel, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
-
Lépés 7
Sütés előtt mindkét rétest kenjük meg olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz.
Cseresznye helyett kipróbálhatjuk a receptet meggyel vagy barackkal is, mindkettő gyümölcs jól passzol a túrós réteshez.