Cseresznyés – túrós torta

Cseresznyés-túrós torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 60 - 70 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
  • 125 g tejföl
  • 250 g túró
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 50 g cukor
  • 1 citrom héja reszelve
  • 3 tojás sárgája
  • 3 tojásfehérje
  • 25 g kukoricakeményítő
  • 50 g cukor
  • 5 db babapiskóta lereszelve
  • 400 g friss cseresznye magozva
  • 2 ek cukor
  • 1 ek kukoricakeményítő

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy tortaformát kenjünk ki vajjal, és béleljük ki a tésztával úgy, hogy a széleken 3 cm-es peremet kapjunk.

  3. Lépés 3

    A töltelékhez a tejfölt keverjük simára.

  4. Lépés 4

    A túrót, vaníliáscukrot, cukrot, citromhéjat, tojás sárgáját és kukoricakeményítőt jól keverjük össze a tejföllel.

  5. Lépés 5

    A tojásfehérjét cukorral verjük fel, és forgassuk a túrós masszába.

  6. Lépés 6

    A babapiskóta-morzsát szórjuk a tésztára.

  7. Lépés 7

    A cseresznyét keverjük össze cukorral és kukoricakeményítővel, és terítsük a tésztára. Erre kenjük a túrótölteléket, és süssük meg.

  8. Lépés 8

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Ha szükséges, alufóliával takarjuk be sütés közben, hogy ne égjen el a torta.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!