Cseresznyés-túrós torta
- 60 - 70 perc
- 170 °C
- 150 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 125 g tejföl
- 250 g túró
- 1 cs. vaníliáscukor
- 50 g cukor
- 1 citrom héja reszelve
- 3 tojás sárgája
- 3 tojásfehérje
- 25 g kukoricakeményítő
- 50 g cukor
- 5 db babapiskóta lereszelve
- 400 g friss cseresznye magozva
- 2 ek cukor
- 1 ek kukoricakeményítő
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy tortaformát kenjünk ki vajjal, és béleljük ki a tésztával úgy, hogy a széleken 3 cm-es peremet kapjunk.
-
Lépés 3
A töltelékhez a tejfölt keverjük simára.
-
Lépés 4
A túrót, vaníliáscukrot, cukrot, citromhéjat, tojás sárgáját és kukoricakeményítőt jól keverjük össze a tejföllel.
-
Lépés 5
A tojásfehérjét cukorral verjük fel, és forgassuk a túrós masszába.
-
Lépés 6
A babapiskóta-morzsát szórjuk a tésztára.
-
Lépés 7
A cseresznyét keverjük össze cukorral és kukoricakeményítővel, és terítsük a tésztára. Erre kenjük a túrótölteléket, és süssük meg.
-
Lépés 8
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha szükséges, alufóliával takarjuk be sütés közben, hogy ne égjen el a torta.