Cseresznyés vaníliás sütemény
Nyári vanílliás cseresznyés sütemény finom élesztős leveles tészta alapon. A tészta már elő van készítve, így pillanatok alatt elkészíthető desszert.
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 500 g cseresznye magozva
- 250 ml tej
- 3 ek. cukor
- 1 cs. vanília pudingpor
- 2 ek. túró
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pudingot a csomagolás szerint 250 ml tejjelk elkészítjük és állandó kevergetés mellett hűlni hagyjuk. Később belekeverjük a túrót.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában három egyforma részre vágjuk.
-
Lépés 4
A pudingos krémet szétkenjük a 3 tésztacsíkon úgy, hogy a szélektől 1 cm szabadon maradjon.
-
Lépés 5
Egyenlően elosztjuk rajtuk a cseresznyét is és a tészta széleit tojással megkenjük.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén 15 - 20 perc alatt megsütjük.
Cseresznye helyett más szezonális gyümülcsöt is használhatunk, min például sárgabarackot, szilvát vagy bogyósgyümölcsöket.