Csilis falatok
- kb. 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 28 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g cheddar sajt reszelve
- 120 g vaj
- 2 újhagyma finomra aprítva
- kb. 50 g szalonna apróra vágva
- Kevés liszt
- 1 tojás
- 1-2 csilipaprika finomra aprítva
- Só, cayennei bors ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss leveles tésztát kb. 10 perccel a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből.
-
Lépés 3
A reszelt cheddar sajtot és a vajat keverjük habosra.
-
Lépés 4
A hagymát, szalonnát, tojást és csilipaprikát keverjük a sajtos masszához, végül adjunk hozzá egy kevés lisztet, és sóval és cayennei borssal fűszerezzük.
-
Lépés 5
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, kenjük meg a sajtos masszával, hosszában vágjuk félbe, majd mindkét részt vágjuk fel kb. 3 cm széles csíkokra.
-
Lépés 6
A leveles tészta stanglikat előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük ropogósra.
A csilis falatok a dél-afrikai konyha kedvelt snackje. Nagyon jól illik hozzá egy pohár hideg sör.