Csillag leveles tésztából
- kb. 25 perc
- 190° C
- 170° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 16 db-hoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 150 g cseresznyedzsem
- 70 g Kókuszreszelék
- 1 tojás elkeverve a kenéshez
- Kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az első tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük, a dzsemet nagy felületen elkenjük és a kókuszreszeléket rászórjuk. A második tésztát kitekerjük, az előzőre fektetjük és a sütőpapírt eltávolítjuk.
-
Lépés 3
Egy tál segítségével( kb. 24 cm ø) vágjunk ki egy kört. Egy kisebb tállal (kb. 7 cm ø) a tészta közepét könnyedén megnyomjuk.
-
Lépés 4
A kört néhány cm-rel a közepétől kifelé négy egyenlő részre vágjuk és minden negyed részt további négy részre osztunk.
-
Lépés 5
Utána egy cikk tésztát jobbra a következőt balra tekerjük és így fog a csillagminta összeállni.
-
Lépés 6
Tojással átkenjük és 190° C-on középső sínen 25 percig aranybarnára sütjük.
A maradék tésztát megfelezzük és egy kedvelt formát készítünk, tojással megkenjük és megsütjük. A csillagot ízlés szerint más dzsemmel, csokoládékrémmel, darált dióval vagy mogyoróval is készíthetjük.