Csirkemell leveles tésztás – gombás bundában
- 25 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 35-40 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g szegfűgomba aprítva
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma finomra vágva
- 2 ek petrezselyemzöld aprítva
- Só, bors ízlés szerint
- 500 g csirkemell kb. 3 db
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát olajon futtassuk meg, adjuk hozzá a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg a leve elfő, adjuk hozzá a petrezselyemzöldet, és a masszát hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A csirkemellet kloffoljuk ki, sózzuk és a gombás masszával kenjük meg, majd újra kloffoljuk át.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki a tepsire, és tojással kenjük meg. Helyezzük rá a csirkemellet, és szorosan tekerjük fel a tésztát.
-
Lépés 5
A tészta külsejét is kenjük meg tojással, fektessük tepsire, és 25 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 6
Szeletelés előtt 5 percig hagyjuk pihenni, és zöldségekkel tálaljuk.
Tálaljuk friss idény salátával és rusztikus sült burgonyával!