Csirkés tészta fűszeres zöldségekkel
Tejszínes csirkés-zöldséges finomság, Tante Fanny friss pizzatésztából. Gyors és egyszerű, tökéletes fogás ebédre vagy vacsorára.
- kb. 30 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Egy 20 x 30cm-es sütőformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 300 g csirkemell 1 cm széles csíkokra vágva
- 1 ek. fűszerkeverék csirkéhez
- 1 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 4 ág kakukkfű finomra vágva
- 4 tojás
- 250 ml tejszín
- 2 közepes répa meghámozva és apróra kockázva
- 100 g zeller meghámozva és apróra kockázva
- Só, bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A csirkemellet a fűszerkeverékkel, olívaolajjal, fokhagymával és kakukkfűvel összekeverjük. A tojást a tejszínnel összekeverjük, majd sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A csirkét a tejszínes szósszal, valamint a zöldségekkel jól összekeverjük.
-
Lépés 4
A tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőformába helyezzük. Körben a kilógó tésztarészeket hullámosan meghajtogatjuk.
-
Lépés 5
A csirkés keveréket egyenletesen ráöntjük a tésztára.
-
Lépés 6
A sütő legalsó sínén kb. 30 percig sütjük, amíg ropogós nem lesz.
Okos ötlet: Ha a tészta már szépen megsült, de a tölteléknek még időre van szüksége, alufóliával lefedve süssük tovább, amíg teljesen el nem készül.