Csirkés – zöldséges tekercsek
- kb. 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 10 tekercshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 175 g friss sajt
- 100 g borsó
- 100 g kukorica
- 2 db csirkemell kis darabokra vágva
- Só, bors ízlés szerint
- 4 db koktélparadicsom felaprítva
- vaj a kenéshez
- Kevés olaj
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A csirkemellet kevés olajon pirítsuk át, majd hagyjuk hűlni. A friss sajtot a borsóval és a kukoricával keverjük össze, majd adjuk hozzá a kihűlt csirkemellet és fűszerezzük.
-
Lépés 3
Rétesenként 3 réteslapot helyezzünk egymásra úgy, hogy mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal.
-
Lépés 4
A tölteléket vigyük fel a tészta alsó harmadára, és konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest, végül olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 5
A rétest vágjuk kb. 4 cm-es darabokra, és helyezzük egy vajjal kikent sütőformába, és még egyszer kenjük meg olvasztott vajjal, végül szórjuk rá az apróra vágott paradicsomot.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben, középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
A tekercsekhez fokhagymás zöldfűszeres mártogatóst, vagy szójaszószt kínáljunk.