Csokibástya
- 6-8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6-8 db csillaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss barna linzertészta 400 g
- 2-3 ek sárgabaracklekvár
- 130 g kristálycukor
- 85 ml víz
- 100 g főzőcsokoládé
A csokimázhoz:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát vegyük ki a csomagolásból, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtsuk ki, és a tésztát kétféle méretű csillag alakú kiszúróval szaggassuk ki.
-
Lépés 3
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süssük meg, a kész csillagokat rögtön vegyük le a sütőlapról.
-
Lépés 4
A kristálycukrot főzzük fel vízzel - magas hőmérsékleten -, majd vegyük le a tűzről, és néhány percig hagyjuk hűlni. A felaprított csokoládét apránként adjuk hozzá, állandó keverés mellet hagyjuk felolvadni. Addig keverjük, amíg egy sima, folyékony mázat nem kapunk.
-
Lépés 5
Egy kisebb és egy nagyobb csillagot ragaszzunk össze lekvárral, helyezzük rácsra, és a csokimázzal vonjuk be.
Készítsünk kétféle mázat, a kekszek felét világos, a másik felét sötét mázzal díszítsük, és az ellentétes színű mázból csepegtessünk rá kis pöttyöket.