Csokis boszorkánysüvegek
Boszorkánysüveg formájú élesztős leveles tészta csokikrémmel vagy nutellával töltve! A gyerekek imádni fogják és mindössze 3 hozzávalóból elkészítheted!
- kb. 15 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 7 boszorkánysüveghez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 6 ek. Mogyorókrém vagy csokikrém
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd 7 db háromszögre vágjuk. A két külső, kisebb háromszöget összeillesztve egy többihez hasonló méretű háromszöget kapunk.
-
Lépés 3
Kenjünk meg egy háromszög szélesebb oldalát egy evőkanál mogyoró- vagy csokikrémmel, tekerjük fel, hogy a krémet betakarjuk, majd az üresen hagyott részt egy kissé behajlítjuk, hogy boszorkánysapka alakú legyen.
-
Lépés 4
A többi háromszöget is ugyanígy elkészítjük majd tojással megkenjük.
-
Lépés 5
A boszorkánysüvegeket a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A boszorkánysüvegeket lekvárral vagy vegán mogyorókrémmel is megtölthetjük.