Csokis croissant
0 Bewertungen
Garantáltan ellenállhatatlan a tésztája, no meg a benne található kedvenc mogyorókrémed vagy a csokoládébomba.
- 15-20 perc
- 170°C
- 160°C
- kb. 8 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- mogyorókrém vagy néhány csokoládékocka
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágó segítségével körülbelül 10 cm széles háromszögeket vágunk. A háromszögek széles oldalára 1 tk. mogyorókrémet vagy egy kocka csokoládét teszünk.
-
Lépés 3
A háromszögeket alulról feltekerjük, majd felvert tojással bekenjük.
-
Lépés 4
A croissant-okat sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.