Ropogós csokis cronut
- kb. 8 perc
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 50 g cukor
- 50 g Mandulaforgács
- csipet só
- 200 g vegán fehér csokoládé nagyobb darabokra tört
Elkészítés
-
Lépés 1
Az olajsütőt 160°C-ra vagy a forrólevegős sütőt 180°C-ra melegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cukrot 1 evőkanál vízzel egy serpenyőben felforraljuk, míg el nem kezd karamellizálódni. Hozzáadjuk a mandulát, egy kicsit megpirítjuk és sütőpapíron hűlni hagyjuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és kiszúróval 8 kör alakú formát (ø kb. 10 cm) készítünk belőle. A kör alakú tésztadarabok közepébe egy kisebb lyukat (ø kb. 3 cm) szúrunk.
-
Lépés 4
A tésztakarikákat forró zsiradékban 4-6 perc alatt aranybarnára sütjük, közben 3-4 alkalommal fakanállal megforgatjuk. Végül konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Forrólevegős sütőben kb. 8 perc alatt készül el.
-
Lépés 5
Csokoládét olvasztunk vízgőz fölött egy fém edényben. A cronutokat belemártjuk és megszórjuk a mandulaforgáccsal.
A maradék tésztát kinyújthatod és ízlés szerint pl. fahéjas cukorral is megszórhatod.