Csokis csiga

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 - 20 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 8 csigához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, majd kenjük meg mogyorókrémmel, vagy csokoládékrémmel.

  3. Lépés 3

    A tésztát szorosan tekerjük fel, majd vágjuk kb. 3 cm széles szeletekre.

  4. Lépés 4

    A csigákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.

  5. Lépés 5

    A csigákat sütés előtt felvert tojással kenjük meg, és néhány percig hagyjuk pihenni.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Ha kisebb csigákat szeretne, ne keresztben, hanem hosszában tekerje fel a tésztát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!