Csokis kifli mandulával
- 18 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 150 g étcsokoládé apróra vágva
- 50 g mandula aprítva
- 1 tojássárgája
- 2 ek habtejszín
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajas leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és vágjuk fel hegyes háromszögekre (szélesség 8 cm, magasság 14 cm). A csokoládét vágjuk kis darabokra, tegyük a háromszögekre, és szórjuk meg mandulával.
-
Lépés 3
A tésztát tekerjük fel a háromszög csúcsa felé, formázzunk belőle kifliket, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 4
A tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel, és ezzel kenjük meg a kifliket, majd 10 percre tegyük hideg helyre.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 18 perc alatt süssük aranysárgára, és legjobb, ha még langyosan kínáljuk.
Használjunk a töltelékhez jó minőségű, magasabb kakaótartalmú étcsokoládét!
Miután kivettük a sütőből, a kiflik tetejére szórhatunk csokidarát és porcukrot is!