Csokis krémes
Próbáltad már az eredeti krémest csokoládés verzióban? A narancs és a kardamom ízvilága teszi igazán téliessé ezt a finom desszertet, mellyel örömet szerezhetsz kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- 4 óra
Hozzávalók 8 csokis krémeshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 5 lap zselatin
- 1 cs. csokoládés pudingpor
- 450 ml tej
- 150 g cukor
- 1 tk. kardamom
- 1 narancs héja és leve
- 250 ml habtejszín
- porcukor és kakaópor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és villával megszurkodjuk a tésztát.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
-
Lépés 4
Közben a lapzselatint laponként hideg vízbe helyezzük (úgy, hogy azokat ellepje), 5 percig áztatjuk. A pudingporból, tejből és cukorból pudingot főzünk a csomagoláson található leírás szerint. A zselatint a vízből kiemelve óvatosan kinyomkodjuk, majd a pudingba keverjük a kardamommal, és a narancs héjával és levével. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni, amíg a puding meg nem zselésedik.
-
Lépés 5
A habtejszínt keményre verjük és óvatosan belekeverjük a pudingba.
-
Lépés 6
A tésztát félbe vágjuk, és megfelelő méretű sütőkeretbe tesszük. Öntsük rá a habos pudingot.
-
Lépés 7
A másik tésztalapot 8 db egyforma téglalapra vágjuk, és elhelyezzük szorosan egymás mellett a krémen. Hűtőbe tesszük a krémest, és kb. 4 órán át hűtjük.
-
Lépés 8
Miután kivettük a hűtőből, távolítsuk el a sütőkeretet, vágjuk fel a krémszeleteket a korábban felvágott 8 négyzet szerint. A krémeseket megszórjuk porcukor és kakaópor keverékével, akár csillag vagy hópehely sablont használva.
A csillag- vagy hópehelysablonokat akár mi is elkészíthetjük otthon: sütiformákkal rajzoljuk meg a sablonokat egy vastag papírra, majd vágjuk ki őket.