csokiscsiga-nyalokak

Csokiscsiga-nyalókák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 perc
  • 200°C
  • 190°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 300 ml tej
  • 140 g kristálycukor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • kis citromhéj
  • 200 g mogyoró apróra vágva
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 80 g étcsokoládé apróra vágva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelék elkészítéséhez a tejet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját felforraljuk. Hozzáadjuk a mogyorót, a csokoládét és a zsemlemorzsát, összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a tészta alsó kétharmadára kenjük a tölteléket.

  4. Lépés 4

    A tésztát hosszában feltekerjük és körülbelül 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

  5. Lépés 5

    A csigákat a sütő középső sínén kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük,

  6. Lépés 6

    A forró csigákba tetszés szerint hurkapálcikákat szúrunk és pohárban nyalókaként tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!