Csokitorta nugáttal
- 15 perc +10 perc
- 210 °C, 160 °C
- 190 °C, 140 °C
- kb. 20 - 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 24 cm átmérőjű tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1,6 dl tej
- 2,5 dl krémtejszín
- 100 g kristálycukor
- 400 g étcsokoládé aprítva
- 8 tojássárgája
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, fektessük a papírral együtt sütőformába, tegyük bele, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára, és kicsit pihentesse.
-
Lépés 4
-
Lépés 5
A töltelékhez a tejet, krémtejszínt és kristálycukrot főzzük fel, adjuk hozzá a csokoládét, keverjük simára, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, és jól keverjük össze.
-
Lépés 6
A masszát tegyük a tésztára, és középső sínen süssük 10 percig 160 °C-on, majd hagyjuk hűlni, hogy a krém megkössön. Szeleteljük és tálaljuk.
A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verve felhasználhatja a torta díszítésére friss gyümölccsel vegyítve.