Csokitortácskák
- 12 + 4 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 8 tortácskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 40 ml tej
- 160 g tejszín
- 40 g méz
- 1/2 tk fahéj őrölve
- 300 g étcsokoládé aprítva
- 160 g tejcsokoládé aprítva
- 2 ek porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki. Szaggassunk belőle kis korongokat, majd a korongok egyik szélét késsel kicsit vágjuk be, így helyezzük be kivajazott félgömb alakú sütőformákba.
-
Lépés 3
A tésztára helyezzünk sütőpapírt, töltsük meg borsóval és előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt süssük vakon.
-
Lépés 4
Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, a borsót és a papírt távolítsuk el, és további 4 percig süssük, majd a formában hagyjuk kihűlni, végül óvatosan emeljük ki.
-
Lépés 5
A tejet, tejszínt és a mézet a fahéjjal együtt főzzük fel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csokoládét, és addig kevergessük, amíg az fel nem oldódik.
-
Lépés 6
A csokoládékrémet töltsük az előkészített tésztába, és egy éjszakára tegyük hűvös helyre, hogy a krém megkössön.
-
Lépés 7
Ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha nincs kisméretű félgömb alakú formánk, használhatunk muffinformát is a sütemény elkészítéséhez.