Csokoládés brownie torta
Brownie fagylattal – a legtöbb édesszájú álma. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertésztájából elkészítve pillanatok alatt kész van, megbolondítva egy kis ropogós, diós alappal.
- 25-30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 tortához (ø 26 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 150 g tejcsokoládé pasztilla aprítva
- 150 g étcsokoládé pasztilla vagy tortabevonó aprítva
- 150 g vaj
- csipet só
- 200 g cukor
- 4 db tojás
- 80 g búzaliszt
- 100 g dióféle (pl. mogyoró, dió, mandula vagy pekándió) aprítva
Elkészítés
-
Lépés 1
A pasztillákat a vajjal egy nemesacél tálba tesszük és vízgőz fölött megolvasztjuk. Sót és cukrot adunk hozzá és jól elkeverjük, mindaddig, amíg egy homogén masszát nem kapunk. Rövid ideig hűlni hagyjuk.
-
Lépés 2
A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 3
A tojásokat és a választott dióféléket hozzákeverjük a csokoládé masszához és hozzáadjuk a lisztet. A tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül egy piteformába (ø 26 cm) kitekerjük és a lelógó részeket a szélére visszahajtjuk.
-
Lépés 4
A csokoládé masszát a tésztára öntjük és a formát a legalsó rácson 25-30 percre a sütőbe tesszük.
Vanília vagy dió fagyit kínálhatunk hozzá.